A receptek mindig bővülni fognak. Ha bárkinek segíteni tudok egészséges életmód recepttel, akkor ezoteria2011@gmail.com e-mail címre kell írnia, és én megküldöm a receptet.
Pitypang lekvár:
Leszedtem kb. 150-200 pitypang virágot. (A szára nem kell) A virágokat megmostam, majd levágtam ollóval a zöld részeket (csak a sárga virágokat hegytam meg). Majd fazékba tettem, ehhez a virág mennyiséghez dupla annyi vizet öntöttem. Ezt felfőztem kb. úgy mint a kamilla teát. Közben belecsavartam egy citrom levét. Amíg főtt, addig elkészítettem a kis üvegeket. Amikor felfőtt, leszűrtem nagyon kis lyuku szűrőn, és az így kapott szirúphoz hozzáadtam fél kg cukrot (nem muszáj ennyit hozzá tenni, viszont nem finom ha nem édes.). Kóstolgattam is közben mert még ha úgy érezzük adhatunk hozzá citromot vagy cukrot. Ezután hozzá kevertem a 2 csomag étkezési zselatint. A cukorral, zselatinnal együtt mégegyszer forrásíg hevítettem a szirupot, majd a kis üvegekbe adagoltam. Amikor ezeket lezártam az üvegeket fejre fordítottam. Pár percig hagytam fejjel levelé őket. Majd visszafordítottam az üvegeket és amikor már kihült a helyükre tettem. Nagyon finom zselés állagú "lekvárt" katam. Ajándékba is adtam. Nagy sikert aratott barátaim és családom körében egyaránt. Felbontás után pár napig áll csk el. Mindenkinek ajánlom egyszer kipróbálni, nagyon egészséges, jót tesz az immunkrendszernek és az embésztést is elősegíti.
Desszert:
Kínai sült fagylalt:
Fél liter jó minőségű nagyon keményre fagyasztott - szinte egyenesen a mélyhűtőből - vanilia fagylalt;
6 db tojás fehérje
6 evőkanál porcukor,
1 zsacskó vaniliás cukor;
1 evőkanál liszt
A sütőt előmegelítjük 20 perccel korábban. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a porcukrot, a vaniliás cukrot és a lisztet. Ekkor kivesszük a mélyhűtőből a fagylaltot. Sütőpapírra símítjuk egy kevés felvert habot, ráhalmozzuk a kemény fagylaltot, majd alaposan betakarjuk a maradék habbal. Forró sütőbe tesszük és addig hagyjuk benne - kb 2-3 percig - míg rózsaszínűre nem pirul a teteje. Azonnal fogyasszuk. Ez a desszert egyszerrre forró és hideg. Nagyon finom édesség.
(Bevallom ezt a receptet még nem próbáltam ki, viszont készülök, hogy hamarosan elkészítem, be fogok számolni, hogy sikerült!)
Egészséges ital:
Salaktalanító tea:
2 teáskanál mezei zsurló
2 teáskanál csalán
1 teáskanál kamillavirág
1 teáskanál durvára darált édeskömény, ebből az alapanyagból teát főzünk. Tegyük teaszűrőbe, és öntsük fel fél liter forró vízzel. A teát 6 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le és termoszba tartsuk melegen. Naponta 3x igyunk egy csészével. Fontos, hogy az első csészével éhgyomorra fogyasszuk el. Ezeket az alapanyagokat bio boltokban már lehet kapni, viszonylat elérhető áron.
Lehet már kapni szintén bio boltokban porcelán szűrős tea poharat. Én is azt használom. Nagyon praktikus, csak az arányokat kell betartani.