KOS március 21 - április 20. Eleme a tűz
Gazdag florentintallér
hozzávalók: 50-52 db-hoz, mely 4 cm átmérőjű tallér
2 1/2 dl habtejszín (legalább 30%-os zsirtartalmú legyen), 12 1/2 dkg barna kristálycukor (de a hagyományos cukor is jó), 2 dkg vaj, 5 dkg rétesliszt, 1 tasak narancslikör (el is lehet hagyni), 20 dkg mandula, 5 dkg szeletelt mandula kissé összetörve, 10 dkg finomra aprított kandírozott narancshéj, 10 dkg finomra aprított kandírozott cseresznye (zöld-piros vegyenen) csipet só, fahéj és egy kevés gyömbér. A csokoládé bevonathoz: 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, 3 dkg vaj.
Elkészítése: A habtejszínt a cukorral és a vajjal tapadásmentes lábosban lassú tűzön melegíteni kezdjük,
folytatás hamarosan!